Eerdere bijeenkomsten

 • 09/10/2019 18:00 - 22:30 | Lezing “Effectieve communicatie op de werkvloer”

  We communiceren voortdurend met elkaar. Op ons werk, privé en zomaar die glimlach naar een voorbijganger. We praten, luisteren, maken gebaren en tonen onze mimiek. We geven informatie door over wat we denken en voelen. We zijn empathisch als de ander dat nodig heeft. Meestal verloopt dit helemaal naar wens.

  Er zijn ook gesprekken en momenten die moeizamer verlopen. Situaties waarin je jezelf afvraag: heb ik voldoende geluisterd naar de ander? Ben ik zelf wel helder geweest? Had de ander kunnen weten wat ik van haar verwacht? Heb ik de ander in haar waarde gelaten? Heb ik niet teveel gehandeld en geoordeeld vanuit mijn perceptie? Hoe was balans tussen zenden en ontvangen in dit gesprek met mijn zakenrelatie? Wat is mijn patroon van reageren en welke reactie roept dit op bij anderen? Ben ik ruimtegevend in communicatie of neem ik zelf vooral ruimte in? Hoe ga ik om met conflicten en waarden verschillen en kan dat misschien beter?

  Wat kun je morgen al doen om bewuster en beter te communiceren?

  Deze avond geven Marianne Burggraaf en Dorothea Verhagen ( beiden opleiders in de Gordon®communicatiemethode)  inzicht in je eigen communicatiestijl en het effect daarvan op de ander. Je wordt je bewuster van wat je in jouw omgeving acceptabel en onacceptabel gedrag vindt. De oogst van deze avond is dat je suggesties krijgt hoe je kunt investeren in een effectieve en prettige relatie met medewerkers, collega’s en partners. Met deze handvatten kunnen mensen om je heen zich veiliger voelen en elkaar wellicht eerder en open aanspreken op gedrag. Je legt daarmee een stevige basis voor een gezonde cultuur van communiceren waarin jijzelf en anderen krachtig en tegelijk ook kwetsbaar kunnen zijn.

  Dorothea Verhagen:  https://www.linkedin.com/in/dorothea-verhagen

  Marianne Burggraaff; https://www.linkedin.com/in/marianneburggraaff/

  www.gordontraining.nl

  Aanvang diner: 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur), aanvang lezing 20.00 uur (19.45 uur aanwezig).

  Ben je LID en wil je je aanmelden: niet vergeten EERST IN te LOGGEN. De kosten voor gasten bedragen € 15,00 (exclusief diner en drankjes).  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 09/09/2019 18:00 - 22:30 | Voor heel Apeldoorn en (wijde) omgeving interessant: een lezing door de zakenvrouw van 2017, Elske Doets

  Omdat we in september altijd graag een groter publiek trekken, hebben we extra ons best gedaan een leuke en interessante spreker te regelen. En dat is gelukt!

  Sinds haar uitverkiezing als ‘Zakenvrouw van het jaar’ (2017) heeft Elske ruimte gekregen en gevonden om, naast haar eigen bedrijf, aan haar levenslange passie te werken: het stimuleren van jonge vrouwen om scherpe keuzes te maken en daardoor te kunnen opklimmen naar gezichtsbepalende functies bij overheid en bedrijfsleven. Dankzij haar rijke ervaring als groeiondernemer, onderhandelaar en actief netwerker heeft zij zich verder kunnen ontwikkelen als inspirator; iemand die nieuwe perspectieven aanreikt en ongemakkelijke vragen durft te stellen. Via blogs probeert zij zaken helder te benoemen en houvast te geven bij actuele thema’s als zelfvertrouwen, levensgeluk, diversiteit, technologie en klimaat.

  Het rechtstreekse gevolg van haar nieuwe koers is het geheel belangeloos oprichten van de Elske Doets Young Lady Business Academy voor jonge vrouwen van 15 tot en met 24 jaar en hen met raad en daad hun gedroomde topcarrière te helpen ontwikkelen. Koningin Máxima, premier Rutte en Neelie Kroes leverden inmiddels hun bijdrage aan de Elske Doets Young Lady Business Academy. Een perfecte introductie tot haar gedachtegoed is het boek ‘Het lef om gelukkig te zijn‘, met sprekende voorbeelden uit haar carrière en privéleven stimuleert zei de lezer zichzelf vragen te stellen, en op die manier de juiste richting in leven en loopbaan te vinden.

  Wij, het bestuur van LBA, hebben Elske gevraagd over de Elske Doets Young Lady Business Academy te komen vertellen en hoeveel van haar raad ook toepasbaar op “older ladies” die nog bol staan van enthousiasme, ondernemerszin en kennis.

  Het boek is na de lezing met korting te koop bij Elske of via het bestuur na te bestellen.

  Aanvang diner: 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur), aanvang lezing 20.00 uur (19.45 uur aanwezig).

  Ben je LID en wil je je aanmelden: niet vergeten EERST IN te LOGGEN. De kosten voor gasten bedragen € 15,00 (exclusief diner en drankjes).Als lid ontvang je na afloop het boek “Het lef om gelukkig te zijn”, voor introducees is het boek met 25% korting verkrijgbaar.  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 19/06/2019 18:00 - 22:30 | Lezing “mond tot mond-reclame” door Lous van Haarst

  Het geplande bedrijfsbezoek van dit jaar schuiven we een paar maanden op en hiervoor in de plaats komt Lous van Haarst een lezing houden over “Mond-op-mond reclame”.

  Lous beschrijft haar lezing als volgt:

  “Heb jij er bewust voor gekozen om je expertise vanuit je eigen bedrijf uit te oefenen? De vrijheid te hebben om de zaken aan te pakken zoals jou dat voor ogen staat? Heel herkenbaar.
  ZP-er zijn kent natuurlijk meerdere facetten. Naast expert ben je immers ook ondernemer. En dit kan wel eens op gespannen voet staan met waar jij je dagelijks het liefst mee bezig wilt houden. Dat heb ik zelf ondervonden.

  Als bedrijfseconoom en met de bak aan ervaring als manager en consultant, leek dat ondernemerschap niet zo’n probleem. Mijn opleidingsbudget ging grotendeels op aan persoonlijke groei en inhoudelijke verdieping en mijn klanten kwamen als vanzelf en waren blij met mijn dienst. Totdat….. Je raadt het al. In tijden waarin kostenbesparingen troef zijn, werd mijn dienstverlening slechts bij enkele opdrachtgevers niet geschrapt. Ineens kwam ik veel collega’s in mijn vijver tegen. Allemaal bezig om die ene vis te vangen.

  Uiteindelijk heeft het me natuurlijk veel opgeleverd. Ik kwam er achter dat ZP-er zijn zo aantrekkelijk is als je met plezier expert èn ondernemer wilt zijn. En ja, dat kan! Onderneem op een manier die bij jou past en je wilt niet meer anders!
  Het ‘hoe’ is vaak even puzzelen omdat we als mens allemaal onze aannames en overtuigingen hebben. En die kunnen beperkend zijn. Je hoeft de reis niet alleen te maken. “Met elkaar ga je sneller en kom je verder”. ”  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 20/05/2019 18:00 - 22:30 | Lezing Saskia Maarse

  Titel: “Onder de zeespiegel”

  Saskia Maarse is auteur, publiciste en spreker. Ze spreekt en schrijft over de Nederlandse (zakelijke) cultuur in relatie tot andere culturen.

  Tijdens haar lezing neemt Saskia ons mee op reis. Op reis door de Nederlandse cultuur zoals ondernemers en managers uit andere landen die zien en ervaren. Tegelijkertijd houdt Saskia ons een spiegel voor, want: Wat weten we zelf van Nederland? Waar komt bijvoorbeeld onze agendacultuur vandaan? Wie is hier eigenlijk de baas? En waarom overleggen we zoveel?  Saskia laat ons zien wat we kunnen leren van zowel onze eigen cultuur als andere culturen op het gebied van communicatie, vertrouwen en omgangsvormen.

  Door haar werkervaring in het buitenland (toerisme), de wereldreis die ze maakte en de interviews die ze – terug in Nederland – zes jaar lang voor haar boeken voerde met ondernemers en managers uit verschillende landen en culturen kan Saskia veel vertellen over de Nederlandse cultuur in relatie tot andere culturen. Naast lezingen verzorgt Saskia samen met een collega ook workshops en trainingen op het gebied van cultuurverschillen.

  www.saskiamaarse.nl

   

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 17/04/2019 17:15 - 22:30 | Stadswandeling Apeldoorn

  Officieel is Apeldoorn op 17 april 1945 bevrijd dus de uitgelezen dag om een stadswandeling door Apeldoorn te maken met een gids die alle interessante feiten uit die tijd en meer over de stad weet te vertellen. Een activiteit waarvan je zegt dat je dat altijd nog eens wilt doen maar waar je vaak niet aan toe komt, al woon je al jarenlang in Apeldoorn.

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 16/03/2019 Hele dag | LBA doet

  Middenin de dennenbossen van Beekbergen ligt Verpleeghuis Markenhof, waar 138 bewoners met het syndroom van Korsakov wonen. Met en voor deze bewoners gaan we de handen uit de mouwen steken en maken we de tuin weer mooi voor de zomer. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe meer werk we kunnen verzetten. En we leren elkaar ook weer op een andere manier (woest kapsel, modderhanden, rubberlaarzen, leuke gesprekken, veel lol) kennen.

  Bovendien is het dé dag om introducees mee te nemen: als je altijd al iets hebt willen doen op NL Doet-dag maar niet wist waar je aan kon sluiten: van harte welkom. En het is een gezellige, informele manier om de leden te leren kennen.

  Kortom: of je nu lid bent of introducee, je aanmelding wordt van meerdere kanten gewaardeerd en zelf ben je ook sociaal/gezond/netwerkend bezig.

   


 • 13/02/2019 18:00 | Algemene ledenvergadering

  Op woensdag 13 februari nodigen we jullie graag uit voor de algemene ledenvergadering. We bespreken zoals gewoonlijk de cijfers en bijeenkomsten van het afgelopen jaar en de plannen voor 2019. Omdat we graag jullie gedachten “onder de leden” hebben en we het programma zoveel mogelijk naar een ieders verwachtingen willen invullen, wordt jullie komst en inbreng enorm gewaardeerd. Vooraf is er weer de mogelijkheid om gezamenlijk te dineren (18.30 uur) maar lukt dat niet, schuif dan vanaf 19.45 uur aan.

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 21/01/2019 19:15 - 22:30 | Nieuwjaarsborrel 2019

  2019 gaan we van start met een gezellige nieuwjaarsborrel. Met leden en introducés kijken we welke doelen we het afgelopen jaar hebben gehaald en welke nieuwe plannen we weer uit gaan werken. En zeker interessant: om eens te kijken bij welke plannen we elkaars hulp kunnen gebruiken.

  Dit doen we op een vertrouwde plek, De Boschvijver vanaf 19.15 uur met wat hapjes en drankjes. Aan het eind van de avond gaan we bruisend van energie en vol inspiratie naar huis en spreken we elkaar elke maand bij de diverse boeiende, verrassende en gezellige bijeenkomsten.

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 12/12/2018 18:00 | Kerstdiner 2018

  Het jaar 2018 gaan we weer op een hele leuke manier afsluiten. We duiken de binnenstad van Apeldoorn in en gaan naar TEUN in Kapelstraat 5 (vroegere Club Entrance).

  Het wordt weer Lekker, het wordt weer Beregezellig, en Allemaal komen zou geweldig zijn zodat we het jaar af kunnen sluiten met een zo voltallig mogelijke club. Dus blok de datum vast in je agenda en meld je aan.

  Het Kerstdiner is alleen voor leden en de eigen bijdrage is € 23,50 p.p. Je logt eerst in op de website (mocht dit nog niet het geval zijn), waarna je kunt laten weten of je komt en je meteen kunt betalen.  TEUN, Apeldoorn Gelderland
 • 14/11/2018 19:45 | Innovatie en trends in de technologie

  Bewust of ongemerkt, ons leven wordt tegenwoordig aardig digitaal beïnvloed. Dat lijkt soms negatief maar het kan in positieve zin ook zeker invloed hebben. Om op dit gebied ook wat wijzer te worden, hebben wij de volgende spreekster uitgenodigd.

  Rafaëlle van Engers-Lobbrecht, adviseur ICT-dienstverlening en organisatieverandering, neemt ons mee naar de (nabije) toekomst. Ze laat zien hoe innovatie en trends in de technologie ons leven en ons werk ingrijpend kunnen gaan veranderen. Van virtual reality en spraakherkenning tot aan robots, heb jij al nagedacht wat de impact is op jouw werk en je leven? Rafaëlle wijst op kansen en bedreigingen en reikt ook handvatten aan hoe je je slim op de toekomst kunt voorbereiden.

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 15/10/2018 19:45 | “Samen in beweging om innovatieve dromen werkelijkheid te maken”

  Samenwerken èn kennis delen is volgens Nienke een voorwaarde om je innovatieve dromen sterk en breed gedragen neer te  kunnen zetten.

  Al 38 jaar is zij oefentherapeut, bedrijfsoefentherapeut en sinds 8 jaar de oprichter en voorzitter van het Landelijk Netwerk Oefentherapeuten Chronische Pijn.

  Wat begon als een regionaal initiatief is in 2 jaar tijd uitgegroeid naar een landelijk netwerk met 20 regionale netwerken en 450 aangesloten oefentherapeuten  en verschillende samenwerkingspartners in de 1e en 2e lijn.

  Door de samenwerking op te zoeken, dromen te delen en door ze uit te spreken en elke keer weer de kansen uitdagingen aan te gaan (soms met wat bluf) heeft ze veel bereikt en begint er nu weer een heel innovatief project.

  Het Landelijk Netwerk heeft, via Radboud Innovation, een Europese subsidie toegekend gekregen, waarbij er een grote droom gerealiseerd kan gaan worden.

  Nienke neemt jullie mee in haar eigen ontwikkel stappen en maakt je deelgenoot van hoe zij en het Netwerk de dromen werkelijk kunnen maken en wat de succesfactoren daarbij zijn.

   

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 19/09/2018 20:00 | De ontstaansgeschiedenis van Pink Ribbon Nederland door Ginel van Weering, mede-oprichter en directeur/bestuurder Naviva Kraamzorg B.V.

  Bijna iedere vrouw in Nederland heeft inmiddels van “Pink Ribbon” gehoord en heeft daar zo haar eigen associatie mee. Niet iedereen kent de ontstaansgeschiedenis van deze ideële organisatie. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat we de mede oprichter van deze mooie organisatie, Ginel van Weering, woensdag 19 september aanstaande mogen verwelkomen.

  Ginel van Weering is momenteel werkzaam als algemeen directeur en bestuurder van Naviva Kraamzorg BV. in Deventer. Ginel zal ons meenemen in de geschiedenis van “het roze lintje” in Nederland. Dit begint in 2003 met een samenwerking tussen de Borstkankervereniging, cosmetica gigant Estee Lauder en The American Woman’s Club in Den Haag. Laat je inspireren door haar bevlogen verhaal!

   

   

   

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 25/06/2018 18:00 | Workshop Sheepdog-eXperience in Olst

  Deze bijeenkomst is alleen voor leden toegankelijk.

  Graag weten wij, mensen, wat ons te wachten staat en houden we het liefst zelf de touwtjes in handen. In het programma van Sheepdog-eXperience worden de deelnemers uitgedaagd dit los te laten en anders te denken en te handelen en daarvoor wordt de groep opgedeeld in teams, wordt er een uitdagend parcours uitgezet en worden drie verschillende schapenrassen en door de wol geverfde handlers met hun Border Collies ingezet.…

  Duidelijke communicatie en samenwerking zijn essentieel bij het uitoefenen van de oefeningen. Oefeningen die kinderlijk eenvoudig lijken, blijken best lastig te zijn. En ook de schapen blijken elk een eigen willetje te hebben…het lijken wel mensen! Jullie krijgen verschillende opdrachten om de schapen door de verschillende hindernissen heen te manoeuvreren, afgewisseld met leuke onderbrekingen waarbij de Border Collies ons laten zien hoe schijnbaar eenvoudig het kan zijn.

  Een leuk dynamisch en afwisselend programma waarbij iedereen lekker actief meedoet met voor iedereen een leuke herinnering aan het einde van de dag!

  Informatie: http://www.sheepdog-experience.info


 • 23/05/2018 Hele dag | Innovatieve ontwikkelingen op het gebied van economie en ecologie

  Donuteconomie en Ministekwonen en nog veel meer.


 • 16/04/2018 18:00 | Inspiratie vanuit de Efteling

  Spreker
  Frans Goenee,

  Ladies Business Apeldoorn zoekt inspiratie uit een andere hoek en nodigt Frans Goenee uit om zijn kennis en ervaring met ons te delen. Goenee werkt al 28 jaar voor de Efteling, en is er tegenwoordig ‘Inspiratiemanager’. Bovendien is hij voorzitter van de ondernemersvereniging ‘Shoppen in Kaatsheuvel’. Goenee deelt zijn lessen in beleven en bespreekt de belangrijke rol die het vertellen van een verhaal daarin heeft. Wat kunnen we daarvan leren?