Eerdere bijeenkomsten

 • 07/05/2024 18:00 - 21:00 | BBQ Ladies 7 mei

  BBQ voor leden van LBA.

  7 mei staat de bijeenkomst in het teken van verbinding door samen te eten en samen te gamen. Bereid je voor op een pubquiz!

  Geef uiterlijk 1 mei je dieetwensen door via een persoonlijk bericht aan Sylvia.


 • 24/04/2024 18:00 - 21:30 | Deep Democracy

  Op elke werkplek en in elke familie worden besluiten genomen. Soms na meningen opgehaald te hebben van alle betrokkenen, vaak met het eindveto van de leiders of de ouders. Herken jij ook dat deze besluiten met enige regelmaat worden tegengewerkt?
  Wellicht door goed geplaatste sarcastische grappen, subtiele speldenprikken onderwater of door openlijke tegenwerking en sabotage. Er gaat letterlijk energie verloren …

  In de dynamiek van groepen gebeurt veel, zeker wanneer mensen zich niet gehoord voelen of het idee hebben dat hun mening genegeerd wordt. Wanneer de ideeën die ingaan tegen het meerderheidsstandpunt geen ruimte krijgen, gaat het wringen. We spreken hier vaak niet rustig en openlijk over, maar hebben allerlei manieren om ‘onderhuids’ en in de ‘onderstroom’ tegen te spartelen. We mopperen wel op de gang, maar tijdens de vergadering houden we onze mond. Of we zeggen ja tegen een verzoek van collega, partner of kind, maar verzinnen vervolgens allerlei smoesjes waarom het toch niet kon.

  Tegen de tijd dat de verschillen en botsende meningen boven water komen drijven, is er vaak al een (diepe) kloof geslagen tussen het meerderheids- en het minderheidsstandpunt. In elk team én elke familie speelt een dergelijke dynamiek. Vanavond gaan wij een stukje van deze dynamiek leren herkennen.

  Om escaleren te voorkomen, is het belangrijk om in een vroeg stadium het conflict op te zoeken. Niet verschillen wegpoetsen, maar onderzoeken. Deep Democracy is een methodiek die hierin faciliteert en in het tempo van de groep de waterlijn beetje bij beetje laat zakken om de onderstroom zichtbaar en hanteerbaar te maken.

  Inge Smak-Hemmes is één van de officieel gecertificeerde opleiders van Deep Democracy in Nederland en zij neemt ons mee in wereld van Besluitvorming. Deze methode vindt zijn oorsprong in Zuid Afrika. Ze deelt de basis van het gedachtegoed met ons en vertelt hoe zij de methodiek dagelijks in haar werk en als moeder gebruikt. Tenslotte benut zij de wijsheid van de aanwezigen door ons de kracht van de methodiek te laten ervaren. Jij krijgt zicht op hoe vrij jij je voelt om je uit te spreken en wanneer je denkt… “Laat maar”, ik doe het wel alleen!Waarschijnlijk ga je met meer vragen weg dan je binnenkomt… er blijkt nog een hele wereld te ontdekken!
  www.ingesmak.com

  Ben je al nieuwsgierig?
  Of wil jij beter weten waarvoor jij je aanmeld?
  Kijk vast dit korte filmpje.

  Locatie
  De avond vindt plaats in de restaurant de Boschvijver in Apeldoorn
  Diner
  Je kunt voorafgaand aan de interactieve lezing ook dineren met de Ladies bij restaurant de Boschvijver https://restaurantdeboschvijver.nl/
  Programma
  We starten vanaf 18.00 uur met een drankje en gaan om 18.30 uur aan tafel, gevolgd door de interactieve lezing om 20.00 uur (voor degenen die niet bij het diner zijn, graag om 19.45 uur aanwezig zijn).
  Kosten
  De kosten voor de workshop zijn voor de gasten € 17,50 (excl. diner en drankjes) te betalen bij aanmelding via de website. Het diner kost € 34,25 excl. drankjes en kan aan het eind van de avond bij de kassa van het restaurant worden betaald.
  Na de lezing nodigen we alle leden en introducés uit voor een gratis drankje.

   

   

   

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 20/03/2024 18:00 - 21:30 | Positieve intelligentie!

  Ladies Business Apeldoorn organiseert op 20 maart een workshop over Positieve Intelligentie (PQ)
  Wil jij je mentale fitness vergroten?
  Als je mentaal fit bent, kun je op een positieve manier reageren op uitdagingen van het leven. Je kunt je PQ brein versterken door drie strategieën te volgen:
  1. Je Saboteur verzwakken – we kennen allemaal die stemmen in ons hoofd die ons belemmeren;
  2. Je Wijze versterken – dat is het deel van ons brein wat ons juist energie geeft en kansen creëert;
  3. En het trainen van de spieren van ons PQ brein – om de draai te maken van Saboteur naar Wijze, is het belangrijk dat de mentale spieren getraind worden.

  Tijdens de workshop word je meegenomen in de theorie van de drie strategieën en krijg je praktische tips. Vooraf kun je een test doen om alvast kennis te maken met je Saboteur.
  Meer informatie kun je vinden op: www.positiveintelligence.com.

  De workshop wordt gegeven door Saskia Paulissen.
  Saskia is flirt- en relatiecoach, voor zakelijke en liefdesrelaties. Daarnaast is ze sprekerscoach voor boeiend en met flair presenteren. Al 15 jaar staat ze als spreker en dagvoorzitter voor grote en kleine groepen. Met haar humor en aanstekelijk enthousiasme krijgt ze elk publiek in beweging. Leer Saskia alvast kennen via haar website:www.saskiapaulissen.nl.

  Locatie
  De avond vindt plaats op een bijzondere locatie in Apeldoorn, de Ambacht.
  Een markant gebouw, de voormalige Ambachtsschool, wat nu wordt ingezet om te ondernemen, ontspannen, ontmoeten en leven. Het is een gebouw met historische waarde, sinds 1895 als Volkshuis gestart en werd enkele jaren later een Vakschool voor Toekomstige Ambachtslieden. Na de nodige ver- en aanbouwingen is het gebouw een ware lapjeskat en is het gebouw ‘mooi van lelijkheid’ (www.deambacht.nl/geschiedenis1). De workshop vindt plaats in de ruimte: Hanging around op de eerste verdieping.

  Diner
  Je kunt voorafgaand aan de workshop ook dineren met de Ladies bij restaurant Heerlijk Lokaal op locatie de Ambacht. Bij Heerlijk Lokaal wordt gewerkt met verse ingrediënten van de beste kwaliteit, geproduceerd in de omgeving, of uit eigen moestuin (www.heerlijklokaal.nl).

  Programma
  We starten vanaf 18.00 uur met een drankje en gaan om 18.30 uur aan tafel in restaurant Heerlijk Lokaal, gevolgd door de workshop om 20.00 uur (voor degenen die niet bij het diner zijn, graag om 19.45 uur aanwezig zijn).

  Kosten
  De kosten voor de workshop zijn voor de gasten € 17,50 (excl. diner en drankjes) te betalen bij aanmelding via de website. Het diner kost € 29,50 excl. drankjes en kan aan het eind van de avond bij de kassa van het restaurant worden betaald.

  Na de workshop nodigen we alle leden en introducees uit voor een gratis drankje.

  We verwelkom graag vriendinnen, buren, collega’s en bekenden van onze leden!
  Je kunt je t/m 16 maart opgeven voor de workshop en het diner. We zien jullie heel graag op woensdag 20 maart!  De Ambacht, Apeldoorn Gelderland
 • 27/02/2024 18:00 - 21:30 | Etentje bij Mr. Murk

  Op 27 februari hebben we een etentje bij Mr. Murk, Deventerstraat 13, Apeldoorn. De inloop is vanaf 18.00 uur, diner start om 18.30 uur.
  Mr Murk is volgens hun eigen website de plek voor een verse kop koffie, uitgebreide lunch, gevarieerd diner én gezellige borrel. Dit alles in een chique, sfeervolle ambiance. Of maak gebruik van “De kelder” in huiselijke sfeer. Wij gaan daar dus heerlijk van genieten.
  We kunnen kiezen uit een 3 gangen menu. Je kunt als dessert kiezen voor Dessert van de Chef of Koffie/thee met iets lekkers. Kijk op de website van Mr Murk voor meer info. Geef je vooraf op. Ben je geen lid en wil je met ons kennismaken? Ook dan ben je van harte welkom!  Mr Murk, Apeldoorn Gelderland
 • 15/01/2024 18:00 - 21:30 | Algemene ledenvergadering

  Graag nodigen we jullie uit voor de Algemene Leden Vergadering op maandag 15 januari 20:30 bij Lieke, Molenstraat-centrum 1, in ruimte ‘Hanging Around’ op de eerste verdieping. Vooraf eten we bij restaurant Recht in de van Kinsbergenstraat. 18:00 inloop, 18:30 start diner.

  Agenda:
  1. Opening
  2. Vaststelling agenda
  3. Notulen ALV’s 2023
  4. Terugblik 2023
  5. Jaarcijfers 2023
  6. Kascommissie: bevindingen 2023 & vacature 2024
  7. Begroting 2024
  8. Draaiboek
  9. Rondvraag  Restaurant Recht, Apeldoorn
 • 15/12/2023 18:00 - 23:00 | Walking/running dinner
  Walking/running dinner

  Zoals elk Ladies-jaar sluiten we met alle leden af met een gezellig en heerlijk kerstdiner. Afhankelijk van het tempo wordt het dit jaar een walking of een running dinner. Verschillende leden stellen hun huis open voor deze bijeenkomst zodat we voor elke gang onze benen onder een andere tafel kunnen steken. Het dinner is zowel voor als met elkaar dus er kan een beroep op je gedaan worden als keukenhulp. Mocht dit niet verantwoord zijn, is er vast een ander klusje.

  Aanmelden kan zoals gebruikelijk via de site.


 • 13/11/2023 18:00 - 21:15 | Bedrijfsbezoek bij Royal Talens op 13 november
  Bedrijfsbezoek bij Royal Talens op 13 november

  Deze keer bezoeken we een prachtig Apeldoorns familiebedrijf: Royal Talens, specialist in teken- en schildermateriaal en nog meer.

  De toevoeging Royal is als volgt tot stand gekomen: Koningin Wilhelmina was een groot fan van Talens. Ze werkte er dagelijks mee. Naast koningin, was Wilhelmina kunstenares. Met passie en liefde. Ze was kunstschilder en voelde zich nauw verbonden met Talens. In 1949 vond ze dat ook de wereld dit moest weten. Ze maakte Talens Koninklijk. Royal Talens heeft namelijk dezelfde passie als een kunstenaar. Niet om het mooiste werk te maken. Wel om al meer dan 115 jaar de allerbeste verf en schildersmaterialen te produceren en te ontwikkelen. Zoals de bekende merken Rembrandt en Van Gogh, maar ook nieuwe innovaties als Cobra.

  Het programma is als volgt:
  18.00 uur: inloop deelnemers die mee-eten.
  18.30 uur: buffet (onderaan de pagina alleen Ja of Nee bij “Diner” + evt. dieetwensen invullen)
  19.15 uur: inloop overige deelnemers
  19.30 uur: korte presentatie over Royal Talens
  19.45 uur: start workshop hand- en brushlettering
  21.15 uur: einde van de avond.

  Heel gezellig als er ook nu weer gasten komen. De kosten voor gasten bedragen € 20,00 p.p. en deze kunnen bij aanmelding op de site via Mollie worden betaald. De kosten voor het eten zijn
  € 29,95 en kunnen ook bij aanmelding (door zowel de leden als de gasten) via Mollie worden afgerekend.  Royal Talens, Apeldoorn Gelderland
 • 01/11/2023 18:00 - 22:30 | Socrates op sneakers op 1 november
  Socrates op sneakers op 1 november

  We waren al zo blij met het succes van “Het 50+ brein” van Margriet Sitskoorn maar we hebben nog een knaller: het boek “Socrates op sneakers”. Hoewel dit boek zeker een aanrader is voor mannen, kunnen wij vrouwen er ook nog veel van leren. Puck van Dijk van de Denksmederij (www.denksmederij.nl) komt ons hier uitgebreid over vertellen.

  “Socrates op sneakers” is geschreven door praktisch filosoof Elke Wiss en ze tackelt hierin de kunst van een goed gesprek. In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken. We proberen de ander eerder te overtuigen van ons gelijk dan dat we samen op zoek gaan naar wezenlijke antwoorden. Veel van onze gesprekken hebben daardoor meer weg van een debat dan van een dialoog. We praten liever dan dat we luisteren, voor vragen stellen hebben we geen tijd. En toegeven iets niet te weten is al helemaal geen optie. Hoe mooi zou het zijn als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies díé vraag stelt die leidt tot een goed gesprek?

  In Socrates op sneakers leert Elke Wiss je hoe je dat doet. Met Socrates en andere filosofen als inspiratiebron laat zij zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen, én hoe we er beter in worden. Socrates op sneakers leert je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.

  Gezien de populariteit van dit boek weten we zeker dat veel vrouwen geïnteresseerd zullen zijn dus leden: vraag vriendinnen, collega’s, familie, voorbijgangers…. Ze zijn weer van harte welkom.

  We starten om 18.30 uur in Restaurant De Boschvijver met het diner (inloop vanaf 18.00 uur), gevolgd door de lezing om 20.00 uur (vanaf 19.45 uur aanwezig s.v.p.). De kosten voor gasten zijn € 17,50 excl. diner en drankjes. Dit bedrag kan via Mollie betaald bij aanmelding. De kosten voor het diner zijn € 32,75 en kunnen aan het eind van de avond bij de kassa aan het restaurant worden betaald.

  — We hebben de avond kunnen verplaatsen naar woensdag 1 november! We willen de leden vragen zich hieronder opnieuw op te geven. Anderen die zich voor de avond van 7 september al hadden opgegeven, kunnen een bericht sturen naar info@ladiesbusiness.nl. Nieuwe geïnteresseerden, welkom! Je kunt je hieronder opgeven voor deze interessante avond. —-  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 09/10/2023 20:00 - 22:00 | Bas van de Goor over zijn missie om mensen met diabetes in beweging te krijgen op 9 oktober
  Bas van de Goor over zijn missie om mensen met diabetes in beweging te krijgen op 9 oktober

  Het lijkt er nu toch echt van te komen: maandag 9 oktober komt Bas van de Goor naar Ladies Business Apeldoorn. Hij komt ons graag zijn inspirerende verhaal vertellen over zijn missie om mensen met diabetes (mag ook zonder) in beweging te krijgen.

  Bas van de Goor is oud olympisch volleybalkampioen van Atlanta 1996. Hij speelde jarenlang op hoog niveau volleybal en kreeg vlak na zijn carrière diabetes type 1. Hij merkte dat bewegen een positief effect heeft op zijn diabetes. In het leven van alledag maar ook om later complicaties te voorkomen. Hij richtte zijn eigen foundation op en heeft als missie om mensen in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven.

  De Bas van de Goor Foundation brengt mensen met diabetes letterlijk in beweging. De foundation stimuleert kinderen en volwassenen hierbij door evenementen te organiseren. Van clinics, sportkampen en gezinsweekenden, ONEFestival voor jongvolwassenen tot uitdagingen in Nederland (Nationale Diabetes Challenge) en in het buitenland voor volwassenen met diabetes.

  Meer lezen over het werk van de Bas van de Goor Foundation kan op www.bvdgf.org

  Wil je nog meer weten? Schrijf je dan in voor deze bijeenkomst (leden graag eerst inloggen).

  De kosten voor de bijeenkomst voor gasten zijn € 17,50 p.p., te betalen bij aanmelding (via Mollie). Vanaf 18:00 uur is de inloop voor het diner (start 18.30 uur). Eet je mee, dan reken je het diner ter plekke af bij de kassa in restaurant de Boschvijver. De bijeenkomst start om 20:00 (graag 19.45 uur aanwezig).

  Een drankje na afloop is inbegrepen.  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 06/09/2023 18:00 - 22:30 | Socrates op sneakers op 6 september
  Socrates op sneakers op 6 september

  We waren al zo blij met het succes van “Het 50+ brein” van Margriet Sitskoorn maar we hebben nog een knaller: het boek “Socrates op sneakers”. Hoewel dit boek zeker een aanrader is voor mannen, kunnen wij vrouwen er ook nog veel van leren. Puck van Dijk van de Denksmederij (www.denksmederij.nl) komt ons hier uitgebreid over vertellen.

  “Socrates op sneakers” is geschreven door praktisch filosoof Elke Wiss en ze tackelt hierin de kunst van een goed gesprek. In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken. We proberen de ander eerder te overtuigen van ons gelijk dan dat we samen op zoek gaan naar wezenlijke antwoorden. Veel van onze gesprekken hebben daardoor meer weg van een debat dan van een dialoog. We praten liever dan dat we luisteren, voor vragen stellen hebben we geen tijd. En toegeven iets niet te weten is al helemaal geen optie. Hoe mooi zou het zijn als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies díé vraag stelt die leidt tot een goed gesprek?

  In Socrates op sneakers leert Elke Wiss je hoe je dat doet. Met Socrates en andere filosofen als inspiratiebron laat zij zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen, én hoe we er beter in worden. Socrates op sneakers leert je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.

  Gezien de populariteit van dit boek weten we zeker dat veel vrouwen geïnteresseerd zullen zijn dus leden: vraag vriendinnen, collega’s, familie, voorbijgangers…. Ze zijn weer van harte welkom.

  We starten om 18.30 uur in Restaurant De Boschvijver met het diner (inloop vanaf 18.00 uur), gevolgd door de lezing om 20.00 uur (vanaf 19.45 uur aanwezig s.v.p.).

  Je kunt je aanmelden via de site: leden eerst inloggen en de kosten voor gasten zijn € 17,50 excl. diner en drankjes. Dit bedrag kan via Mollie betaald bij aanmelding.
  De kosten voor het diner zijn € 32,75 en kunnen aan het eind van de avond bij de kassa aan het restaurant worden betaald.  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 16/08/2023 18:00 - 20:30 | Tuinborrel II op 16 augustus
  Tuinborrel II op 16 augustus

  Voor de tweede tuinborrel gaan we naar Nienke. Ook hierbij geldt: leden s.v.p. aanmelden via de site omdat ook zij graag weet of 1 zak pinda’s volstaat of dat de Hanos langs moet komen. Het adres van Nienke kun je vragen in de groepsapp. De kosten worden net als bij de vorige tuinborrel gedeeld onder degenen die zich aangemeld hebben. Een dresscode is er niet: als we het maar gezellig hebben.

  Inloop is vanaf 18:00. Nienke zorgt voor wat te eten rond half 7.


 • 17/07/2023 19:30 - 22:00 | Tuinborrel I op 17 juli
  Tuinborrel I op 17 juli

  Anders dan andere jaren is er in de zomermaanden een activiteit voor de leden die kunnen en willen: een gezellige zomerborrel bij één van de leden in de tuin, waarbij vakantieplannen en/of -ervaringen en nog heel veel meer besproken kunnen worden.
  De eerste tuin is die van Yvette. Vanaf 19.30 uur zijn jullie van harte welkom. In de app kun je haar adres opvragen. En zoals afgesproken worden de kosten gedeeld door degenen die zich aanmelden.
  Via de site kun je je aanmelden zodat Yvette weet of ze 1 fles wijn of 24 moet halen.


 • 21/06/2023 18:00 - 23:00 | Fotograaf en verhalenverteller Julius Rooymans
  Fotograaf en verhalenverteller Julius Rooymans

  Fascinerend van begin tot eind: fotograaf Julius Rooymans is een verhalenverteller met een fascinatie voor geschiedenis en werken van grote omvang. Hij heeft al verschillende prachtige kunstprojecten gemaakt, waaronder De Schaduw van de meester waarin hij schilderijen van Rembrandt, Vermeer, Jan Steen, Vincent van Gogh en Piet Mondriaan tot leven brengt. Julius heeft hiervoor een uitgebreid team van vakmensen om zich heen verzameld. Eén van deze vakmensen is een hele speciale en dat is Jessica Karelsen. Jessica is de stuwende kracht achter de schermen van de omvangrijke creaties van Julius.

  We starten om 18.30 uur in Restaurant De Boschvijver met het diner (inloop vanaf 18.00 uur), gevolgd door de lezing om 20.00 uur (vanaf 19.45 uur aanwezig s.v.p.).

  Je kunt je aanmelden via de site: leden eerst inloggen en de kosten voor gasten zijn € 17,50 excl. diner en drankjes. Dit bedrag kan via Mollie betaald bij aanmelding.
  De kosten voor het diner zijn € 32,75 en kunnen aan het eind van de avond bij de kassa aan het restaurant worden betaald.  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 24/05/2023 18:00 - 22:00 | Van denken naar voelen – een praktische bijeenkomst met adem en yoga
  Van denken naar voelen - een praktische bijeenkomst met adem en yoga

  Twee van onze leden, Gerie van de Vlekkert en Sylvia van ’t Hoog organiseren deze bijeenkomst. Het is een praktische bijeenkomst met adem en yoga, waarbij je door de ontspanning die dat brengt meer bij jezelf komt.

  Gerie heeft een paramedische praktijk voor adem- en ontspanningstherapie. Sylvia volgt een opleiding tot yoga-docent.

  Wil je dit ervaren? Meld je aan! Ook introducees zijn welkom.

  Kosten bijeenkomst voor introducees zijn € 17,50 p.p., te betalen bij aanmelding. Vanaf 18:00 is de inloop voor het diner. Eet je mee, dan reken je het diner ter plekke af. De bijeenkomst start om 20:00.  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 17/04/2023 18:00 - 21:30 | Wil jij Margriet Sitskoorn ook eens ontmoeten en haar horen spreken?

  Wil jij Margriet Sitskoorn ook eens ontmoeten en haar horen spreken?

  Op 17 april organiseert Ladies Business Apeldoorn een lezing met haar op locatie De Boschvijver.

  Onze gast is Margriet Sitskoorn. Margriet is neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Haar expertise ligt op het vlak van de wisselwerking tussen omgeving, hersenen en gedrag. Margriet helpt bedrijven, organisaties en individuen zich te ontwikkelen in een veranderende wereld.

  Margriet is daarnaast bekend als schrijfster van diverse boeken, waaronder Het maakbare brein, Passies van het brein en HersenHack. En haar nieuwste boek is het 50+ brein.

  In haar lezing bij LBA spreekt zij over het 50+ brein – over ouder wordende hersenen in de moderne maatschappij.

  Het wordt steeds duidelijker dat er bij het ouder worden allerlei veranderingen optreden in de hersenen. Er is niet alleen sprake van verlies maar ook van ontwikkeling van hersenen en vaardigheden. Het is van groot belang dat we oog krijgen voor deze specifieke fase in een mensenleven, zodat we de winst ervan ten volle kunnen benutten en eventuele nadelen kunnen compenseren. Margriet combineert nieuwe wetenschappelijke inzichten over de ouder wordende hersenen met eerder beschreven kennis. Zij koppelt deze inzichten aan de hedendaagse maatschappij van langer doorwerken, digitalisering, steeds meer zelf moeten doen en zo lang mogelijk genieten. Naast de meest recente wetenschappelijke kennis bevat Het 50+ brein ook een programma om zelf vitaal ouder worden te bevorderen, en tips voor het breed toepassen van alle kennis in zowel privé- als werksituaties. Dit boek is actueler dan ooit, want met de kennis van het 50+ brein kunnen we onbenutte mogelijkheden gebruiken, dogma’s doorbreken en de kwaliteit van werk en leven van velen verbeteren.

  Heb jij interesse om deel te nemen, schrijf je dan in of meld je aan via ons Introduceebeleid.

  (leden: eerst inloggen. Introducée: betaling via iDeal na aanmelding).

  Voor de lezing hebben we een diner in buffetvorm. Aanvang van het diner is om 18:00. Eet je mee, dan reken je dat op de dag zelf af bij de Boschvijver. Inloop is vanaf 17:30. Let op: er is plek voor 50 personen om mee te eten. Die grens hebben we bijna bereikt. Geef je je nu nog op voor het diner, dan laten we je zo snel mogelijk weten of dat nog kan.

  De lezing begint om 19:30. (s.v.p. 19.15 uur aanwezig). Een drankje na afloop is inbegrepen.  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 11/03/2023 10:00 - 15:30 | NL Doet bij Het Zonnehuis Beekbergen
  NL Doet bij Het Zonnehuis Beekbergen

  Zaterdag 11 maart gaan we aan de slag bij Het Zonnehuis in Beekbergen. We doen verschillende activiteiten. In de ochtend gaan we de badruimte van het Zonnehuis opknappen. Er is recent een nieuw bad geïnstalleerd, en het doel is om de ruimte een hamam-sfeer te geven. Voor verf en andere materialen wordt gezorgd. We starten om 10:00 uur en gaan door tot de lunch. Om 12:00 bakken we poffertjes met en voor de bewoners van de afdelingen Tullekensmolen en Ruitersmolen. Hier houden de bewoners erg van. Na de lunch gaan we bingo doen. Dit duurt tot uiterlijk 15:30.

  Vind je het leuk om de handen uit de mouwen te steken? Meld je aan! Introducees zijn van harte welkom. Kun je er niet de hele tijd bij zijn? Geen probleem, je kunt ook een deel van het programma aansluiten.

  Meer weten over het Zonnehuis? Kijk dan op de website van Zorggroep Apeldoorn.  Zonnehuis Beekbergen, Beekbergen
 • 20/02/2023 18:00 - 22:00 | Masterclass Storytelling
  Masterclass Storytelling

  Freekje Mollema neemt ons mee in in de wondere (en wetenschappelijke) wereld van verhalen. Freekje heeft met haar ruim 10 jaar ervaring in het bedrijfsleven als ‘veranderaar’ gezien wat de kracht is van verhalen.

  Je eigen verhaal is het krachtigste middel voor meer klanten en meer resultaat. Een verhaal wat vertelt wat we morgen anders doen dan vandaag. Een verhaal dat onthouden wordt en aanzet tot actie. Glashelder en met bezieling. Of het nou gaat over het succesvol realiseren van een project, het neerzetten van de visie van je bedrijf, of het implementeren van een reorganisatie. Met het juiste verhaal zet je de boel in beweging.

  Maar hoe vertel je nu zo’n verhaal? Hoe zorg je voor een ijzersterke verhaallijn en hoe spreek je comfortabel voor publiek? Omdat je het meeste leert door te doen, gaan we in deze Masterclass ook echt zelf aan de slag.

  Nieuwsgierig geworden? Meld je aan! Ook introducees zijn welkom.

  Kosten workshop voor introducees € 15 p.p., te betalen bij aanmelding. Vanaf 18:00 is de inloop voor het diner. Eet je mee, dan reken je het diner af bij De Boschvijver. De workshop start om 20:00.

  Meer weten over Freekje en over storytelling? Kijk op haar website: Spreek met Freekje  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 22/12/2022 19:00 - 23:30 | Kerstdiner donderdag 22 december
  Kerstdiner donderdag 22 december

  Een heerlijk vooruitzicht: corona lijkt geen roet in het eten te gooien en dus kunnen we het jaar gezellig met z’n allen afsluiten en wel in het prachtige Sizzles at the park.

  Het Kerstdiner, dat begint om 19.00 uur, is zoals gebruikelijk alleen voor leden: je kunt je aanmelden via de site (eerst inloggen).  Sizzles at the park, Apeldoorn
 • 14/11/2022 18:00 - 23:00 | Workshop bonbons maken: maandag 14 november
  Workshop bonbons maken: maandag 14 november

  Omdat we nog genoeg stof tot nadenken hebben van de vorige bijeenkomst, houden we het in november luchtig en gaan we iets creatiefs doen. Voor diegenen die willen, gaan we eerst weer genieten van het heerlijke eten bij Klein Berlijn, waarna we aan de slag gaan met ons eigengemaakte dessert: bonbons (mogen ook mee naar huis).
  We leren chocolade temperen (op de juiste temperatuur brengen) voor het maken van bonbons, we gaan ze vullen met diverse soorten vullingen en decoreren.

  Heb je ook zin om een echte “Robèrt” te worden? Geef je snel op (introducees zijn ook welkom).

  Je kunt je aanmelden via de site (LEDEN EERST INLOGGEN) Kosten diner € 29,50 p.p. excl. drankjes. Kosten workshop voor introducees € 15,00 p.p., te betalen bij aanmelding via iDeal.  Klein Berlijn, Apeldoorn Gelderland
 • 19/10/2022 18:00 - 23:00 | Lezing woensdag 19 oktober
  Lezing woensdag 19 oktober

  Hoe duurzaam zijn de systemen die wij als gegeven beschouwen? Bijvoorbeeld ons kapitalistische systeem dat gericht is op groei, ons politieke systeem dat gericht is op korter termijn herverkiezing of ons zorgsysteem dat gericht is op herstel. Steeds meer mensen zijn zich bewust dat de duurzaamheid of zelfs levensvatbaarheid van deze systemen tekortschiet. Hoe kunnen we individueel bijdragen aan een verandering van deze systemen? Een grote collectieve vraag die om kleine individuele stappen vraagt. Vanuit verschillende invalshoeken belicht Brandaan Lub deze systeem vragen en gaan we daarover met elkaar in gesprek.

  Een geweldig interessant onderwerp met een zeer inspirerende spreker, die deze onderwerpen bespreekt met respect voor ieders mening.

  Aanmelden kan zoals gebruikelijk via de site voor zowel leden )eerst inloggen) als introducees (betaling via iDeal).  Klein Berlijn, Apeldoorn Gelderland
 • 21/09/2022 15:15 - 22:00 | Unieke rondleiding Paleis het Loo op 21 september
  Unieke rondleiding Paleis het Loo op 21 september

  Wil jij ook een unieke rondleiding door het prachtig vernieuwde Paleis Het Loo? Pak je kans en ga met de Ladies Business Apeldoorn mee to the Loo!

  Paleis Het Loo is de afgelopen jaren prachtig gerenoveerd. Hierover heb je ongetwijfeld vele positieve reacties gehoord en gezien. Natuurlijk kunnen én willen wij als Ladies Business Apeldoorn niet achterblijven om deze lokale royal beauty te bewonderen. Wij zijn dan ook erg blij dat speciaal voor ons een unieke rondleiding gegeven gaat worden. Uniek, omdat de twee standaardroutes gecombineerd worden en we persoonlijk van een medewerker van Het Loo allerlei wetenswaardigheden over de renovatie horen.

  Wanneer, hoe laat en waar?

  Woensdag 21 september a.s..
  15.15 uur verzamelen bij de entree van het museum. Dat is bij de parkeerplaats bij de eerste ingang vanaf De Naald. Parkeren is gratis voor ons.
  15:30 uur is de ontvangst in de groepsontvangstruimte
  16:00 uur aanvang rondleiding met aansluitend diner in de Prins Hendrik Garage
  19.00 uur einde programma. De kosten voor het diner zijn € 27,50 excl. Drankjes

  En….hoe leuk is het dan om je Royal mood te verlengen en af te sluiten met een Movienight at the Museum? Woensdag 21 september is het namelijk ook de dag dat Movienights at the Museum start. De film Emma draait en één van de conservatoren van Paleis Het Loo leidt de film in. Dit valt buiten het officiële programma en is dus op ‘persoonlijke titel’, maar het maakt de avond wel extra speciaal. Voor de film kun je op deze site de tickets bestellen: https://tickets.paleishetloo.nl/nl/movienights/tickets

  Introducées zijn ook van harte welkom. Zij betalen de entreeprijs (€ 17,50) en de kosten voor het diner.

  Gaan we je zien? Leuk!

  Je kunt je aanmelden TOT 13 SEPTEMBER via de site (LEDEN EERST INLOGGEN) Betalen kan via iDeal bij aanmelding.


 • 13/06/2022 18:00 - 23:00 | Buffet bij de Herenboeren Wenumseveld maandag 13 juni
  Buffet bij de Herenboeren Wenumseveld maandag 13 juni

  Op 13 juni bezoeken we de Herenboerderij Wenumseveld en zorgboerderij Wenum Hoeve. We starten met een rondleiding, waarna we naar de Wenum Hoeve, de buren van de Herenboerderij, gaan. Daar vertelt zorgboerin Hanneke de Vries ons onder het genot van een drankje meer over de zorgboerderij. We sluiten daar af met een Italiaans buffet.

  Herenboerderij Wenumseveld
  Een Herenboerderij is een kleinschalig coöperatief gemengd boerenbedrijf. 230 gezinnen zijn lid van de coöperatie Herenboeren Wenumseveld en produceren samen lokaal duurzaam voedsel. Verschillende werkgroepen zorgen voor de organisatie en twee ervaren boeren zijn verantwoordelijk voor het werk op de boerderij. Wenumseveld is een goed georganiseerde boerderij op 15 hectare land waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund- en varkensvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het is een plek waar het goed toeven is voor mens en dier.

  De voorzitter van Herenboerderij Wenumseveld, Iris van de Kamp, en twee leden van de boerderij leiden ons rond op de boerderij. Ze vertellen waarom ze lid zijn geworden van de coöperatie, en laten zien hoe de boerderij georganiseerd is. We hopen dat je geïnspireerd raakt!
  Weet wat je eet! Wij doen dit door nauw met de natuur te werken en te zorgen voor de boerderijdieren en alles wat zich daaromheen bevindt. Daarin geloven we in gelijke mogelijkheden voor iedereen terwijl we de natuur in stand houden.
  www.wenumseveld.herenboeren.nl

  Wenum Hoeve
  Groeien met zorg! We bieden een zinvolle dagbesteding aan mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Op onze boerderij krijgen ze de functie van hulpboer. We focussen ons altijd op re-integratie mogelijkheden voor onze hulpboeren op langere termijn. Dit doen we door ruimte te bieden voor ontwikkeling in een fijne omgeving zonder werkdruk. Er zijn al vele hulpboeren
  gere-integreerd in de arbeidsmarkt wat ons veel voldoening geeft. Hulpboeren komen echt tot bloei op de boerderij. Het is prachtig om met zoveel diverse mensen te mogen werken.
  www.wenumhoeve.nl

  Ook deze bijeenkomst zijn introducees van harte welkom: lekker, leerzaam en leuk!

  Je kunt je aanmelden via de site (LEDEN EERST INLOGGEN)  Herenboeren Wenumseveld, Wenum-Wiesel
 • 25/05/2022 18:00 - 23:00 | Meer dan interessant: Merlin Melles komt inspireren op woensdag 25 mei

  Omdat duurzaam niet alleen op het milieu betrekking hoeft te hebben, komt deze avond Merlin Melles, oprichter van het Founders Carbon Netwerk (fCN) een lezing geven over duurzaam netwerken.

  En ook voor introducees staat de deur weer wagenwijd open.

  Je kunt je aanmelden via de site (LEDEN EERST INLOGGEN) Kosten diner € 29,50 p.p. excl. drankjes. Kosten lezing voor introducees € 15,00 p.p., te betalen bij aanmelding via iDeal.  Klein Berlijn, Apeldoorn Gelderland
 • 20/04/2022 18:00 - 23:00 | Lezing door Estella Franssen woensdag 20 april
  Lezing door Estella Franssen woensdag 20 april

  In het kader van het thema van dit jaar hebben wij Estella Franssen uitgenodigd voor een inspirerende lezing. Estella is projectmanager voor het centrum voor natuur- en milieueducatie de Ulebelt in Deventer en biedt zo handelingsperspectief aan allerlei groepen in de maatschappij, van burgerinitiatieven tot bedrijven. Ze heeft milieukunde gestudeerd en voor Jane Goodall’s internationale milieuorganisatie gewerkt. Thuis is ze betrokken bij de realisatie van de meest ecologische woonwijk van Nederland, het Aardehuisproject in Olst. Deze wijk is door de bewoners samen zelf gebouwd. Estella is woordvoerder daar en geeft vaak rondleidingen. Voor deze wijk heeft zij zich verdiept in de impact van alle onderdelen van de bouw van een huis en alternatieven gevonden, zoals sloopmaterialen en boomstammen uit de buurt. Ze werkt al haar hele leven aan het inspireren en mobiliseren tot een meer duurzame leefstijl en wil graag in haar eigen buurt de veldleeuwerik weer terugbrengen.

  Omdat dit niet alleen voor ons maar ook voor introducees heel inspirerend en boeiend is: vraag je buurvrouw, collega, zus, dochter, enzovoort om ook te komen. Gewoon, ook omdat het weer kan 🙂

  Je kunt je aanmelden via de site (LEDEN EERST INLOGGEN), introducees na betaling van € 15,00. Dit bedrag kan via iDeal betaald bij aanmelding.  Klein Berlijn, Apeldoorn Gelderland
 • 12/03/2022 10:00 - 16:00 | LBA doet: zaterdag 12 maart
  LBA doet: zaterdag 12 maart

  Inmiddels al haast een traditie: LBA doet. Welk project is nog onbekend maar zaterdag 12 maart willen we weer met z’n allen aan de slag. Mocht je zelf een leuk project weten waar men enorm mee geholpen is en waar onze hele groep wat kan betekenen, dan horen we dat graag. En natuurlijk geldt: hoe meer zielen, hoe meer werk er verzet kan worden dus introducees zijn van harte welkom.

  Je kunt je aanmelden via de site (LEDEN EERST INLOGGEN)


 • 16/02/2022 18:00 - 23:00 | Jaarvergadering LBA woensdag 23 februari
  Jaarvergadering LBA woensdag 23 februari

  Tijdens de LBA-jaarvergadering op woensdag 23 februari zullen we aangeven wat we dit jaar als thema hebben bedacht en zijn we weer erg nieuwsgierig naar jullie inbreng, in wat voor vorm dan ook. Mede afhankelijk van de bijeenkomst van januari. krijgen jullie nog te horen waar de jaarvergadering zal worden gehouden.

  Aanmelden kan via de site (graag eerst inloggen).


 • 24/01/2022 18:00 - 23:00 | Nieuw jaar, nieuw begin: maandag 24 januari
  Nieuw jaar, nieuw begin: maandag 24 januari

  Wellicht wat optimistisch maar we gaan er vanuit dat er tegen die tijd iets versoepelt is wat betreft de coronaregels dus maken we van het Kerstdiner een Nieuwjaarsdiner op maandag 24 januari en wel op een nieuwe locatie: Klein Berlijn (bij vrijwel iedereen bekend van het lustrumfeest). Nog even geen lezing of andere activiteit, gewoon gezellig met z’n allen o.a. nieuwe ambities bespreken waarbij we elkaar wellicht kunnen helpen. Bij deze bijeenkomst zijn ook introducées welkom dus ken je nog iemand die net voor zichzelf begonnen is of wel wat nieuwe inspiratie/steun kan gebruiken, neem haar gerust mee. Je kunt je aanmelden via de site (LEDEN EERST INLOGGEN) Kosten diner voor introducees € 29,50 p.p. excl. drankjes (voor eigen rekening). Dit bedrag kan via iDeal betaald bij aanmelding.

  HELAAS DOOR CORONA VERVALLEN  Klein Berlijn, Apeldoorn Gelderland
 • 22/12/2021 18:00 - 20:00 | Kerst outdoor
  Kerst outdoor

  Zoals iedereen vast vaker heeft gedaan dit jaar, moeten wij ook helaas onze oorspronkelijke plannen voor het Kerstdiner bijstellen. Maar…. we hebben een leuk en veilig alternatief bedacht: als de openingstijden voor de horeca verruimd worden, ontvangen we jullie graag op woensdag 22 december tussen 18.00 – 20.00 uur in de loungehoek buiten bij No. 15 in Hoog Soeren. De kosten bedragen € 15,00 per persoon en kunnen, NIET EERDER DAN NA DE A.S. PERSCONFERENTIE, vooraf worden overgemaakt. Dieetwensen aangeven is helaas niet mogelijk maar er is wel (voor zover bekend) zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

  Maar ook als de openingstijden niet verruimd worden, hopen we jullie nog blij te kunnen maken en wel met een leuk Kerstpakket. Zie voor meer informatie de LBA-app.

  Op welke manier dan ook, we hopen de feestdagen met/voor jullie een beetje gezellig te beginnen.  No.15, Hoog Soeren
 • 08/11/2021 18:00 - 23:00 | “Voor 1 dag arm”, een Nibud workshop door Pauline Mulder
  “Voor 1 dag arm”, een Nibud workshop door Pauline Mulder

  Een geweldig voorstel van ons lid Pauline Mulder: zij verzorgt een workshop “Voor 1 dag arm”. Een echte “eye-opener”, deze workshop dus zeker een aanrader om je voor aan te melden. Maar… het AANTAL AANMELDINGEN IS BEPERKT: er kunnen 30 personen deelnemen dus is OP TIJD AANMELDEN wel een must.

  Wat houdt de workshop in:
  Welke keuzes moet je maken? Er belt wéér een schuldeiser. De deurwaarder komt langs, je krijgt nog een onverwachte rekening. Ondertussen hebben je kinderen nieuwe kleding nodig. Welke druk en stress brengt dit met zich mee? In deze serious game kun je dit aan den lijve ervaren.

  Je ondergaat samen met de andere leden 90 minuten de serious game “Voor een dag arm”. Daarna bespreek je met elkaar wat de gevolgen van geldstress zijn. Wat deed dit met je tijdens de serious game en hoe is dit voor cliënten die dag in dag uit geldstress ervaren? Er is aandacht voor het effect van schaarste en veranderingen op diverse leefgebieden als er financiële problemen zijn in een huishouden.

  Aan deze bijeenkomst kunnen maximaal 30 personen deelnemen. Leden gaan voor maar mochten er nog plaatsen vrij zijn, dan zijn introducees uiteraard van harte welkom. Je kunt je aanmelden via de site: leden eerst inloggen en de kosten voor introducees zijn € 15,00 excl. diner en drankjes. Dit bedrag kan via iDeal betaald bij aanmelding.  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 06/10/2021 18:00 - 23:00 | Tineke Rensen, all-round sparringpartner voor zakelijke en persoonlijke groei van ondernemers
  Tineke Rensen, all-round sparringpartner voor zakelijke en persoonlijke groei van ondernemers

  In grote lijnen loopt je onderneming maar je merkt dat er wel verbeterpunten zijn en een flinke oppepper en de nodige inspiratie zijn van harte welkom. Vandaar dat we voor de bijeenkomt van oktober Tineke Rensen hebben uitgenodigd.

  Zij was/heeft/is:

  * topsporter en lid van 2 nationale sportteams

  * ruim 25 jaar ondernemer

  * meerdere succesvolle bedrijven opgezet

  * is nu personal business trainer van ondernemers.

  Tineke Rensen werkt volgens het door haarzelf ontwikkelde business model de “Blauwdruk voor een succesvolle Business Make Over” voor ondernemer en bedrijf. Deze avond komt ze o.a. dit model toelichten en zorgt dat we vol ideeën en plannen de deur weer uitgaan.

  We beginnen om 18.30 uur in Restaurant De Boschvijver met het diner (inloop vanaf 18.00 uur) en starten om 20.00 uur met de lezing (vanaf 19.45 uur aanwezig s.v.p.)

  Je kunt je aanmelden via de site: leden eerst inloggen en de kosten voor introducees zijn € 15,00 excl. diner en drankjes. Dit bedrag kan via iDeal betaald bij aanmelding.  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 03/09/2021 18:00 - 23:00 | Lustrumfeest Ladies Business Apeldoorn
  Lustrumfeest Ladies Business Apeldoorn

  We pakken de draad vol enthousiasme op en wel met een lustrumfeest (alleen toegankelijk voor leden). Ladies Business Apeldoorn bestaat inmiddels al weer 15 jaar.
  Hoe en waar horen jullie nog maar noteer de datum vast in de agenda. Geweldig om elkaar na de “corona-winterslaap” op deze manier weer te spreken.


 • 16/12/2020 18:30 - 23:00 | Lustrum-/Kerstdiner
  Lustrum-/Kerstdiner

  Ladies Business Apeldoorn heeft er weer een lustrum bij, wat verwerkt gaat worden in het Kerstdiner. De spontaan tijdens de jaarvergadering ontstane commissie, bestaande uit leden van het eerste uur, gaat zich vol energie storten op de organisatie hiervan. Wij kunnen daarom nog niet meer vermelden dan alleen datum en tijd. Maar we hebben er nu al zin in!!


 • 11/11/2020 18:00 - 23:00 | Vervolg “Effectieve communicatie op de werkvloer”
  Vervolg "Effectieve communicatie op de werkvloer"

  De door de Coronacrisis verschoven bijeenkomst van mei 2020:

  Communicatie door interactie is onze manier om met anderen te verbinden. Je eigen gedragsraam is hierbij altijd je uitgangspunt. Wat betekent dat in de dagelijkse praktijk? We nemen je graag even mee terug naar de vorige bijeenkomst:

  • Hoe kijk je naar anderen?
  • Wat is je oordeel, je interpretatie van het gedrag van de ander?
  • Waar ligt jouw acceptatie-grens?
  • Hoe serieus neem je je eigen acceptatie-grens?
  • Hoe kun je zo effectief mogelijk handelen?

  …….en wat doe je als een ander het niet met je eens is, of zelf een probleem heeft? Of wat doe je als je merkt dat de ander last heeft van jouw gedrag?

  Welke manieren van reageren werken wel en welke manieren niet?

  Hoe investeer je in de relatie met jezelf én met de ander door een krachtige ik-boodschap of juist een Actief Luister reactie?

  Deze avond vullen Dorothea en Marianne in met een kernachtige presentatie over communicatie vaardigheden en een vertaalslag naar jullie eigen praktijk. En eh, humor vinden wij ook een krachtige communicatie vaardigheid 😉

  Het gebeurt niet vaak maar omdat het, gezien de reacties, zo’n succes was, gaan de dames Marianne Burggraaf en Dorothea Verhagen van de Gordon®communicatiemethode (9 oktober 2019) op herhaling. Op hun eigen wijze maken ze ons (nog) wijzer om te communiceren volgens deze methode.

  Naast een andere inhoud van de avond, gaan we éénmalig naar een andere locatie, te weten Heerlijk Lokaal, Molenstraat-Centrum 1, 7311 XG Apeldoorn.

  Je kunt je aanmelden via de site: leden eerst inloggen en de kosten voor introducees zijn € 15,00 excl. diner en drankjes. Dit bedrag kan via iDeal betaald bij aanmelding.  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 12/10/2020 18:00 - 23:00 | “Voor 1 dag arm”, een Nibud workshop door Pauline Mulder
  "Voor 1 dag arm", een Nibud workshop door Pauline Mulder

  Een geweldig voorstel van ons lid Pauline Mulder: zij verzorgt een workshop “Voor 1 dag arm”. Een echte “eye-opener”, deze workshop dus zeker een aanrader om je voor aan te melden. Maar… het AANTAL AANMELDINGEN IS BEPERKT: er kunnen 30 personen deelnemen dus is OP TIJD AANMELDEN wel een must.

  Wat houdt de workshop in:
  Welke keuzes moet je maken? Er belt wéér een schuldeiser. De deurwaarder komt langs, je krijgt nog een onverwachte rekening. Ondertussen hebben je kinderen nieuwe kleding nodig. Welke druk en stress brengt dit met zich mee? In deze serious game kun je dit aan den lijve ervaren.

  Je ondergaat samen met de andere leden 90 minuten de serious game “Voor een dag arm”. Daarna bespreek je met elkaar wat de gevolgen van geldstress zijn. Wat deed dit met je tijdens de serious game en hoe is dit voor cliënten die dag in dag uit geldstress ervaren? Er is aandacht voor het effect van schaarste en veranderingen op diverse leefgebieden als er financiële problemen zijn in een huishouden.

  Je kunt je aanmelden via de site: leden eerst inloggen en de kosten voor introducees zijn € 15,00 excl. diner en drankjes. Dit bedrag kan via iDeal betaald bij aanmelding.  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 16/09/2020 18:00 - 23:00 | Lezing Bas van de Goor, oud profvolleyballer en oprichter Bas van de Goor Foundation
  Lezing Bas van de Goor, oud profvolleyballer en oprichter Bas van de Goor Foundation

  Niet veel mensen kunnen en/of zijn in de gelegenheid iets positiefs te doen met negatief nieuws. Bij Bas van de Goor, oud volleyballer, werd de diagnose Diabetes gesteld en hij moest dit combineren met topsport. Hij weet precies wat het effect van bewegen is op diabetes. Mede om die reden richtte hij de Bas van de Goor Foundation op met als doel de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verhogen door middel van sport en mensen met diabetes te informeren over de positieve effecten die sport voor hen heeft.
  Daarnaast is Bas ambassadeur van het Diabetes Fonds.

  Wij kijken uit naar zijn inspirerende verhaal (niet alleen voor mensen met diabetes) en hopen dan ook op een grote opkomst en een Corona virus dat onder controle is. Zoals elk jaar zijn ook introducees van harte welkom dus voor leden: informeer/kijk in je omgeving wie interesse heeft.

  Je kunt je aanmelden via de site: leden eerst inloggen en de kosten voor introducees zijn € 15,00 excl. diner en drankjes. Dit bedrag kan via iDeal betaald bij aanmelding.  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 22/06/2020 00:00 | Bijeenkomst 22 juni 2020

  Gezien de crisis wordt voor deze datum nog geen programma ingepland.


 • 20/05/2020 00:00 | Vervolg “Effectieve communicatie op de werkvloer”
  Vervolg "Effectieve communicatie op de werkvloer"

  HELAAS I.V.M. CORONACRISIS GEANNULEERD

  Communicatie door interactie is onze manier om met anderen te verbinden. Je eigen gedragsraam is hierbij altijd je uitgangspunt. Wat betekent dat in de dagelijkse praktijk? We nemen je graag even mee terug naar de vorige bijeenkomst:

  • Hoe kijk je naar anderen?
  • Wat is je oordeel, je interpretatie van het gedrag van de ander?
  • Waar ligt jouw acceptatie-grens?
  • Hoe serieus neem je je eigen acceptatie-grens?
  • Hoe kun je zo effectief mogelijk handelen?

  …….en wat doe je als een ander het niet met je eens is, of zelf een probleem heeft? Of wat doe je als je merkt dat de ander last heeft van jouw gedrag?

  Welke manieren van reageren werken wel en welke manieren niet?

  Hoe investeer je in de relatie met jezelf én met de ander door een krachtige ik-boodschap of juist een Actief Luister reactie?

  Deze avond vullen Dorothea en Marianne in met een kernachtige presentatie over communicatie vaardigheden en een vertaalslag naar jullie eigen praktijk. En eh, humor vinden wij ook een krachtige communicatie vaardigheid 😉

  Het gebeurt niet vaak maar omdat het, gezien de reacties, zo’n succes was, gaan de dames Marianne Burggraaf en Dorothea Verhagen van de Gordon®communicatiemethode (9 oktober 2019) op herhaling. Op hun eigen wijze maken ze ons (nog) wijzer om te communiceren volgens deze methode.

  Naast een andere inhoud van de avond, gaan we éénmalig naar een andere locatie, te weten Heerlijk Lokaal, Molenstraat-Centrum 1, 7311 XG Apeldoorn.

  Je kunt je aanmelden via de site: leden eerst inloggen en de kosten voor introducees zijn € 15,00 excl. diner en drankjes. Dit bedrag kan via iDeal betaald bij aanmelding.  Heerlijk Lokaal, apeldoorn Gelderland
 • 20/04/2020 20:00 - 22:00 | Online bijeenkomst ter vervanging van de lezing van Tineke Rensen
  Online bijeenkomst ter vervanging van de lezing van Tineke Rensen

  Door het nieuwe covid-19 virus stromen we over van vragen. Vragen die ontstaan in je privéleven maar ook zakelijk, of dit nu in dienstverband of als ondernemer is. En wat leeft er zoal bij iedereen? Omdat dit niet in een gebruikelijke bijeenkomst te bespreken is, organiseren wij een online bijeenkomst (instructies m.b.t. technische uitvoering volgen). Op deze manier hebben we toch de mogelijkheid om te kunnen horen hoe we er mee omgaan, welke tips we hebben, en ons hart te luchten. Deze bijeenkomst is, mede gezien de technische realisering, alleen voor de leden en jullie kunnen je hiervoor aanmelden op de gebruikelijke manier (iedereen bord op schoot; lijkt het toch of er een diner bij zit 😉 grapje).

  Het zou fijn zijn als jullie bij interesse je z.s.m. aanmelden gezien de datum, zodat wij met de techniek aan de gang kunnen.


 • 20/04/2020 00:00 | Tineke Rensen, all-round sparringpartner voor zakelijke en persoonlijke groei van ondernemers
  Tineke Rensen, all-round sparringpartner voor zakelijke en persoonlijke groei van ondernemers

  HELAAS I.V.M. CORONACRISIS GEANNULEERD

  In grote lijnen loopt je onderneming maar je merkt dat er wel verbeterpunten zijn en een flinke oppepper en de nodige inspiratie zijn van harte welkom. Vandaar dat we voor de bijeenkomt van april Tineke Rensen hebben uitgenodigd.

  Zij was/heeft/is:

  * topsporter en lid van 2 nationale sportteams

  * ruim 25 jaar ondernemer

  * meerdere succesvolle bedrijven opgezet

  * is nu personal business trainer van ondernemers.

  Tineke Rensen werkt volgens het door haarzelf ontwikkelde business model de “Blauwdruk voor een succesvolle Business MakeOver” voor ondernemer en bedrijf. Deze avond komt ze o.a. dit model toelichten en zorgt dat we vol ideeën en plannen de deur weer uitgaan.

  We starten om 18.30 uur in Restaurant De Boschvijver met het diner (inloop vanaf 18.00 uur) en starten om 20.00 uur met de lezing (vanaf 19.45 uur aanwezig s.v.p.)

  Je kunt je aanmelden via de site: leden eerst inloggen en de kosten voor introducées zijn € 15,00 excl. diner en drankjes. Dit bedrag kan via iDeal betaald bij aanmelding.

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 14/03/2020 00:00 | LBA doet
  LBA doet

  Vanwege het grote succes vorig jaar gaan we weer de handen uit de mouwen steken en zoeken we weer een mooie plek waar onze hulp enorm gewaardeerd wordt. Wij als bestuur gaan op zoek naar een leuk project maar mochten jullie zelf iets weten, bijvoorbeeld via je werk of bij jou in de buurt, dan horen we dat graag.

  Net als vorig jaar gaan we naar Verpleeghuis Markenhof, Kuiltjesweg 1 in Beekbergen. Of je nu de hele tijd meehelpt of een gedeelte: alle hulp wordt gewaardeerd, of je nu lid of introducée bent. Dus reserveer deze zaterdag en we maken er weer een topdag van!

  HELAAS IS DEZE ACTIVITEIT I.V.M. HET CORONAVIRUS AFGELAST.  Verpleeghuis Markenhof, Beekbergen Gelderland
 • 19/02/2020 00:00 | Algemene ledenvergadering
  Algemene ledenvergadering

  Uiteraard hebben we ook dit jaar een algemene ledenvergadering. Een “noodzakelijk kwaad” maar daarom niet minder gezellig omdat het eigenlijk ook een soort nieuwjaarsreceptie is. Jullie inbreng/ideeën/op- of aanmerkingen worden net als elk jaar enorm gewaardeerd. Het geeft ons de mogelijkheid een programma te bedenken waar zoveel mogelijk mensen in geïnteresseerd zijn en plezier aan hebben.

  Restaurant De Boschvijver ontvangt ons (alleen leden) weer voor een diner, gevolgd door de vergadering. Aanmelden kan nadat je ingelogd bent.

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 20/01/2020 00:00 | Nieuw jaar, nieuwe start met social media
  Nieuw jaar, nieuwe start met social media

  Het nieuwe jaar is begonnen en we bruisen weer om het dit jaar eens goed aan te pakken. Te beginnen met social media. We komen er haast niet onder uit maar hoe pakken we het goed aan. Koos Luijk van Mediabureau Koos komt ons daarbij helpen op een begrijpelijke, interactieve manier. Met zijn ruim 25 jaar ervaring in MKB marketing en verkoop en 10 jaar in het toepassen hiervan via social media, hebben wij het volste vertrouwen dat hem dat gaat lukken.

  Uiteraard zijn introducées weer welkom (kosten € 15,00 excl. diner en drankjes. Meld je aan via de site (leden: eerst inloggen. Introducée: betaling via iDeal na aanmelding).

  Aanvang van het diner is om 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur), Koos begint om 20.00 uur (s.v.p. 19.45 uur aanwezig).

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 18/12/2019 18:00 - 22:30 | Kerstdiner
  Kerstdiner

  Alles is in kannen en kruiken en we gaan definitief samen koken bij 1 van de 10 meest inspirerende locaties van Nederland: Marga’s Kitchen aan de Asselsestraat. Alhoewel het niet hard werken  wordt en de sfeer vrolijk, misschien zelfs uitbundig blijft, maken we in een korte tijd ongelofelijk veel gerechten. Daarna gezellig samen aan tafel en genieten van de gerechten die we samen hebben bereid. Volgens ons voor iedereen een fantastische afsluiter van het jaar.

  Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden.

  BELANGRIJK: voor het Kerstdiner geldt een eigen bijdrage van € 25,00. Dit bedrag kan, nadat je bij “diner” NEE hebt ingevuld, direct worden betaald via iDeal.

  Wil je je aanmelden: niet vergeten EERST IN te LOGGEN.  Marga’s Kitchen, Apeldoorn Gelderland
 • 18/11/2019 18:00 - 22:30 | Bedrijfsbezoek Figuura en Hypnose Oplossingen
  Bedrijfsbezoek Figuura en Hypnose Oplossingen

  Net als andere jaren gaan we ook dit jaar het bedrijf van één van de leden bezoeken, met dit verschil dat haar verhaal gecombineerd wordt met het verhaal van nog een ander lid, te weten Cristina Nestelaar-Minnai (locatie Figuura) en Marit de Kruyf. Ontzettend leuk om uitgebreider te zien en te horen wat zij doen en hoe e.e.a. ontstaan is. Onderstaand geven de dames vast een korte toelichting.

  Figuura, Cristina Nestelaar-Minnai:

  In 2009 heb ik de kans gekregen een afslankinstituut als  franchisenemer door te starten. Hier begon voor mij een totaal nieuw gebied “ondernemerschap”. Ik merkte dat ondernemen als franchisenemer mij goed af ging. In 2018 ben ik uit de franchise gestapt en als volledig zelfstandig ondernemer Figuura begonnen.

  Als ondernemer ben ik steeds op zoek naar nieuwe ontwikkelingen binnen onze sector en houd ik samen met mijn collega’s de markt nauwlettend in de gaten. Hierdoor blijven we innovatief en lopen we voorop met onze programma’s..

  Voordat ik in 2009 deze spannende stap maakte heb ik nooit gedacht ooit ondernemer te worden maar nu waardeer ik de vrijheid en de veelzijdigheid van het ondernemerschap. ik heb in de afgelopen jaren met vallen en opstaan erg veel geleerd en de verantwoordelijkheid over een team van 5 mensen vraagt aandacht maar geeft ook veel energie terug.

  Hypnose Oplossingen, Marit de Kruyf:

  We hebben allemaal gedachten, bij deze gedachten voelen we iets, onze emoties.
  Ook iedereen om ons heen heeft emoties, er zijn veel mensen die gevoelig zijn voor sfeer en dus de emoties die anderen uitzenden.

  Niet verwerkte emoties geven blokkades die uiteindelijk tot lichamelijke- of geestelijke klachten kunnen leiden, dat kan je beter voorkomen natuurlijk.
  Uiteindelijk maken de emoties niet echt uit, het gaat erom hoe je ermee omgaat.
  Daar ga ik wat over vertellen.

  Bij Cristina is er geen mogelijkheid om te dineren, vandaar dat de tijden wat afwijken. Aanvang van de avond bij Figuura, John F. Kennedylaan 32, Apeldoorn is om 18.15 uur waarna we rond 19.30/19.45 uur bij De Boschvijver arriveren en om 20.00 uur gaan dineren.

   

  Ben je LID en wil je je aanmelden: niet vergeten EERST IN te LOGGEN. De kosten voor gasten bedragen € 15,00 (exclusief diner en drankjes).  Figuura, Apeldoorn Gelderland
 • 09/10/2019 18:00 - 22:30 | Lezing “Effectieve communicatie op de werkvloer”
  Lezing "Effectieve communicatie op de werkvloer"

  We communiceren voortdurend met elkaar. Op ons werk, privé en zomaar die glimlach naar een voorbijganger. We praten, luisteren, maken gebaren en tonen onze mimiek. We geven informatie door over wat we denken en voelen. We zijn empathisch als de ander dat nodig heeft. Meestal verloopt dit helemaal naar wens.

  Er zijn ook gesprekken en momenten die moeizamer verlopen. Situaties waarin je jezelf afvraag: heb ik voldoende geluisterd naar de ander? Ben ik zelf wel helder geweest? Had de ander kunnen weten wat ik van haar verwacht? Heb ik de ander in haar waarde gelaten? Heb ik niet teveel gehandeld en geoordeeld vanuit mijn perceptie? Hoe was balans tussen zenden en ontvangen in dit gesprek met mijn zakenrelatie? Wat is mijn patroon van reageren en welke reactie roept dit op bij anderen? Ben ik ruimtegevend in communicatie of neem ik zelf vooral ruimte in? Hoe ga ik om met conflicten en waarden verschillen en kan dat misschien beter?

  Wat kun je morgen al doen om bewuster en beter te communiceren?

  Deze avond geven Marianne Burggraaf en Dorothea Verhagen ( beiden opleiders in de Gordon®communicatiemethode)  inzicht in je eigen communicatiestijl en het effect daarvan op de ander. Je wordt je bewuster van wat je in jouw omgeving acceptabel en onacceptabel gedrag vindt. De oogst van deze avond is dat je suggesties krijgt hoe je kunt investeren in een effectieve en prettige relatie met medewerkers, collega’s en partners. Met deze handvatten kunnen mensen om je heen zich veiliger voelen en elkaar wellicht eerder en open aanspreken op gedrag. Je legt daarmee een stevige basis voor een gezonde cultuur van communiceren waarin jijzelf en anderen krachtig en tegelijk ook kwetsbaar kunnen zijn.

  Dorothea Verhagen:  https://www.linkedin.com/in/dorothea-verhagen

  Marianne Burggraaff; https://www.linkedin.com/in/marianneburggraaff/

  www.gordontraining.nl

  Aanvang diner: 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur), aanvang lezing 20.00 uur (19.45 uur aanwezig).

  Ben je LID en wil je je aanmelden: niet vergeten EERST IN te LOGGEN. De kosten voor gasten bedragen € 15,00 (exclusief diner en drankjes).  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 09/09/2019 18:00 - 22:30 | Voor heel Apeldoorn en (wijde) omgeving interessant: een lezing door de zakenvrouw van 2017, Elske Doets
  Voor heel Apeldoorn en (wijde) omgeving interessant: een lezing door de zakenvrouw van 2017, Elske Doets

  Omdat we in september altijd graag een groter publiek trekken, hebben we extra ons best gedaan een leuke en interessante spreker te regelen. En dat is gelukt!

  Sinds haar uitverkiezing als ‘Zakenvrouw van het jaar’ (2017) heeft Elske ruimte gekregen en gevonden om, naast haar eigen bedrijf, aan haar levenslange passie te werken: het stimuleren van jonge vrouwen om scherpe keuzes te maken en daardoor te kunnen opklimmen naar gezichtsbepalende functies bij overheid en bedrijfsleven. Dankzij haar rijke ervaring als groeiondernemer, onderhandelaar en actief netwerker heeft zij zich verder kunnen ontwikkelen als inspirator; iemand die nieuwe perspectieven aanreikt en ongemakkelijke vragen durft te stellen. Via blogs probeert zij zaken helder te benoemen en houvast te geven bij actuele thema’s als zelfvertrouwen, levensgeluk, diversiteit, technologie en klimaat.

  Het rechtstreekse gevolg van haar nieuwe koers is het geheel belangeloos oprichten van de Elske Doets Young Lady Business Academy voor jonge vrouwen van 15 tot en met 24 jaar en hen met raad en daad hun gedroomde topcarrière te helpen ontwikkelen. Koningin Máxima, premier Rutte en Neelie Kroes leverden inmiddels hun bijdrage aan de Elske Doets Young Lady Business Academy. Een perfecte introductie tot haar gedachtegoed is het boek ‘Het lef om gelukkig te zijn‘, met sprekende voorbeelden uit haar carrière en privéleven stimuleert zei de lezer zichzelf vragen te stellen, en op die manier de juiste richting in leven en loopbaan te vinden.

  Wij, het bestuur van LBA, hebben Elske gevraagd over de Elske Doets Young Lady Business Academy te komen vertellen en hoeveel van haar raad ook toepasbaar op “older ladies” die nog bol staan van enthousiasme, ondernemerszin en kennis.

  Het boek is na de lezing met korting te koop bij Elske of via het bestuur na te bestellen.

  Aanvang diner: 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur), aanvang lezing 20.00 uur (19.45 uur aanwezig).

  Ben je LID en wil je je aanmelden: niet vergeten EERST IN te LOGGEN. De kosten voor gasten bedragen € 15,00 (exclusief diner en drankjes).Als lid ontvang je na afloop het boek “Het lef om gelukkig te zijn”, voor introducees is het boek met 25% korting verkrijgbaar.  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 19/06/2019 18:00 - 22:30 | Lezing “mond tot mond-reclame” door Lous van Haarst
  Lezing "mond tot mond-reclame" door Lous van Haarst

  Het geplande bedrijfsbezoek van dit jaar schuiven we een paar maanden op en hiervoor in de plaats komt Lous van Haarst een lezing houden over “Mond-op-mond reclame”.

  Lous beschrijft haar lezing als volgt:

  “Heb jij er bewust voor gekozen om je expertise vanuit je eigen bedrijf uit te oefenen? De vrijheid te hebben om de zaken aan te pakken zoals jou dat voor ogen staat? Heel herkenbaar.
  ZP-er zijn kent natuurlijk meerdere facetten. Naast expert ben je immers ook ondernemer. En dit kan wel eens op gespannen voet staan met waar jij je dagelijks het liefst mee bezig wilt houden. Dat heb ik zelf ondervonden.

  Als bedrijfseconoom en met de bak aan ervaring als manager en consultant, leek dat ondernemerschap niet zo’n probleem. Mijn opleidingsbudget ging grotendeels op aan persoonlijke groei en inhoudelijke verdieping en mijn klanten kwamen als vanzelf en waren blij met mijn dienst. Totdat….. Je raadt het al. In tijden waarin kostenbesparingen troef zijn, werd mijn dienstverlening slechts bij enkele opdrachtgevers niet geschrapt. Ineens kwam ik veel collega’s in mijn vijver tegen. Allemaal bezig om die ene vis te vangen.

  Uiteindelijk heeft het me natuurlijk veel opgeleverd. Ik kwam er achter dat ZP-er zijn zo aantrekkelijk is als je met plezier expert èn ondernemer wilt zijn. En ja, dat kan! Onderneem op een manier die bij jou past en je wilt niet meer anders!
  Het ‘hoe’ is vaak even puzzelen omdat we als mens allemaal onze aannames en overtuigingen hebben. En die kunnen beperkend zijn. Je hoeft de reis niet alleen te maken. “Met elkaar ga je sneller en kom je verder”. ”  Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 20/05/2019 18:00 - 22:30 | Lezing Saskia Maarse
  Lezing Saskia Maarse

  Titel: “Onder de zeespiegel”

  Saskia Maarse is auteur, publiciste en spreker. Ze spreekt en schrijft over de Nederlandse (zakelijke) cultuur in relatie tot andere culturen.

  Tijdens haar lezing neemt Saskia ons mee op reis. Op reis door de Nederlandse cultuur zoals ondernemers en managers uit andere landen die zien en ervaren. Tegelijkertijd houdt Saskia ons een spiegel voor, want: Wat weten we zelf van Nederland? Waar komt bijvoorbeeld onze agendacultuur vandaan? Wie is hier eigenlijk de baas? En waarom overleggen we zoveel?  Saskia laat ons zien wat we kunnen leren van zowel onze eigen cultuur als andere culturen op het gebied van communicatie, vertrouwen en omgangsvormen.

  Door haar werkervaring in het buitenland (toerisme), de wereldreis die ze maakte en de interviews die ze – terug in Nederland – zes jaar lang voor haar boeken voerde met ondernemers en managers uit verschillende landen en culturen kan Saskia veel vertellen over de Nederlandse cultuur in relatie tot andere culturen. Naast lezingen verzorgt Saskia samen met een collega ook workshops en trainingen op het gebied van cultuurverschillen.

  www.saskiamaarse.nl

   

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 17/04/2019 17:15 - 22:30 | Stadswandeling Apeldoorn
  Stadswandeling Apeldoorn

  Officieel is Apeldoorn op 17 april 1945 bevrijd dus de uitgelezen dag om een stadswandeling door Apeldoorn te maken met een gids die alle interessante feiten uit die tijd en meer over de stad weet te vertellen. Een activiteit waarvan je zegt dat je dat altijd nog eens wilt doen maar waar je vaak niet aan toe komt, al woon je al jarenlang in Apeldoorn.

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 16/03/2019 Hele dag | LBA doet
  LBA doet

  Middenin de dennenbossen van Beekbergen ligt Verpleeghuis Markenhof, waar 138 bewoners met het syndroom van Korsakov wonen. Met en voor deze bewoners gaan we de handen uit de mouwen steken en maken we de tuin weer mooi voor de zomer. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe meer werk we kunnen verzetten. En we leren elkaar ook weer op een andere manier (woest kapsel, modderhanden, rubberlaarzen, leuke gesprekken, veel lol) kennen.

  Bovendien is het dé dag om introducees mee te nemen: als je altijd al iets hebt willen doen op NL Doet-dag maar niet wist waar je aan kon sluiten: van harte welkom. En het is een gezellige, informele manier om de leden te leren kennen.

  Kortom: of je nu lid bent of introducee, je aanmelding wordt van meerdere kanten gewaardeerd en zelf ben je ook sociaal/gezond/netwerkend bezig.

   


 • 13/02/2019 18:00 | Algemene ledenvergadering
  Algemene ledenvergadering

  Op woensdag 13 februari nodigen we jullie graag uit voor de algemene ledenvergadering. We bespreken zoals gewoonlijk de cijfers en bijeenkomsten van het afgelopen jaar en de plannen voor 2019. Omdat we graag jullie gedachten “onder de leden” hebben en we het programma zoveel mogelijk naar een ieders verwachtingen willen invullen, wordt jullie komst en inbreng enorm gewaardeerd. Vooraf is er weer de mogelijkheid om gezamenlijk te dineren (18.30 uur) maar lukt dat niet, schuif dan vanaf 19.45 uur aan.

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 21/01/2019 19:15 - 22:30 | Nieuwjaarsborrel 2019
  Nieuwjaarsborrel 2019

  2019 gaan we van start met een gezellige nieuwjaarsborrel. Met leden en introducés kijken we welke doelen we het afgelopen jaar hebben gehaald en welke nieuwe plannen we weer uit gaan werken. En zeker interessant: om eens te kijken bij welke plannen we elkaars hulp kunnen gebruiken.

  Dit doen we op een vertrouwde plek, De Boschvijver vanaf 19.15 uur met wat hapjes en drankjes. Aan het eind van de avond gaan we bruisend van energie en vol inspiratie naar huis en spreken we elkaar elke maand bij de diverse boeiende, verrassende en gezellige bijeenkomsten.

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 12/12/2018 18:00 | Kerstdiner 2018
  Kerstdiner 2018

  Het jaar 2018 gaan we weer op een hele leuke manier afsluiten. We duiken de binnenstad van Apeldoorn in en gaan naar TEUN in Kapelstraat 5 (vroegere Club Entrance).

  Het wordt weer Lekker, het wordt weer Beregezellig, en Allemaal komen zou geweldig zijn zodat we het jaar af kunnen sluiten met een zo voltallig mogelijke club. Dus blok de datum vast in je agenda en meld je aan.

  Het Kerstdiner is alleen voor leden en de eigen bijdrage is € 23,50 p.p. Je logt eerst in op de website (mocht dit nog niet het geval zijn), waarna je kunt laten weten of je komt en je meteen kunt betalen.  TEUN, Apeldoorn Gelderland
 • 14/11/2018 19:45 | Innovatie en trends in de technologie
  Innovatie en trends in de technologie

  Bewust of ongemerkt, ons leven wordt tegenwoordig aardig digitaal beïnvloed. Dat lijkt soms negatief maar het kan in positieve zin ook zeker invloed hebben. Om op dit gebied ook wat wijzer te worden, hebben wij de volgende spreekster uitgenodigd.

  Rafaëlle van Engers-Lobbrecht, adviseur ICT-dienstverlening en organisatieverandering, neemt ons mee naar de (nabije) toekomst. Ze laat zien hoe innovatie en trends in de technologie ons leven en ons werk ingrijpend kunnen gaan veranderen. Van virtual reality en spraakherkenning tot aan robots, heb jij al nagedacht wat de impact is op jouw werk en je leven? Rafaëlle wijst op kansen en bedreigingen en reikt ook handvatten aan hoe je je slim op de toekomst kunt voorbereiden.

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 15/10/2018 19:45 | “Samen in beweging om innovatieve dromen werkelijkheid te maken”
  "Samen in beweging om innovatieve dromen werkelijkheid te maken"

  Samenwerken èn kennis delen is volgens Nienke een voorwaarde om je innovatieve dromen sterk en breed gedragen neer te  kunnen zetten.

  Al 38 jaar is zij oefentherapeut, bedrijfsoefentherapeut en sinds 8 jaar de oprichter en voorzitter van het Landelijk Netwerk Oefentherapeuten Chronische Pijn.

  Wat begon als een regionaal initiatief is in 2 jaar tijd uitgegroeid naar een landelijk netwerk met 20 regionale netwerken en 450 aangesloten oefentherapeuten  en verschillende samenwerkingspartners in de 1e en 2e lijn.

  Door de samenwerking op te zoeken, dromen te delen en door ze uit te spreken en elke keer weer de kansen uitdagingen aan te gaan (soms met wat bluf) heeft ze veel bereikt en begint er nu weer een heel innovatief project.

  Het Landelijk Netwerk heeft, via Radboud Innovation, een Europese subsidie toegekend gekregen, waarbij er een grote droom gerealiseerd kan gaan worden.

  Nienke neemt jullie mee in haar eigen ontwikkel stappen en maakt je deelgenoot van hoe zij en het Netwerk de dromen werkelijk kunnen maken en wat de succesfactoren daarbij zijn.

   

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 19/09/2018 20:00 | De ontstaansgeschiedenis van Pink Ribbon Nederland door Ginel van Weering, mede-oprichter en directeur/bestuurder Naviva Kraamzorg B.V.
  De ontstaansgeschiedenis van Pink Ribbon Nederland door Ginel van Weering, mede-oprichter en directeur/bestuurder Naviva Kraamzorg B.V.

  Bijna iedere vrouw in Nederland heeft inmiddels van “Pink Ribbon” gehoord en heeft daar zo haar eigen associatie mee. Niet iedereen kent de ontstaansgeschiedenis van deze ideële organisatie. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat we de mede oprichter van deze mooie organisatie, Ginel van Weering, woensdag 19 september aanstaande mogen verwelkomen.

  Ginel van Weering is momenteel werkzaam als algemeen directeur en bestuurder van Naviva Kraamzorg BV. in Deventer. Ginel zal ons meenemen in de geschiedenis van “het roze lintje” in Nederland. Dit begint in 2003 met een samenwerking tussen de Borstkankervereniging, cosmetica gigant Estee Lauder en The American Woman’s Club in Den Haag. Laat je inspireren door haar bevlogen verhaal!

   

   

   

     Restaurant De Boschvijver, Apeldoorn Gelderland
 • 25/06/2018 18:00 | Workshop Sheepdog-eXperience in Olst
  Workshop Sheepdog-eXperience in Olst

  Deze bijeenkomst is alleen voor leden toegankelijk.

  Graag weten wij, mensen, wat ons te wachten staat en houden we het liefst zelf de touwtjes in handen. In het programma van Sheepdog-eXperience worden de deelnemers uitgedaagd dit los te laten en anders te denken en te handelen en daarvoor wordt de groep opgedeeld in teams, wordt er een uitdagend parcours uitgezet en worden drie verschillende schapenrassen en door de wol geverfde handlers met hun Border Collies ingezet.…

  Duidelijke communicatie en samenwerking zijn essentieel bij het uitoefenen van de oefeningen. Oefeningen die kinderlijk eenvoudig lijken, blijken best lastig te zijn. En ook de schapen blijken elk een eigen willetje te hebben…het lijken wel mensen! Jullie krijgen verschillende opdrachten om de schapen door de verschillende hindernissen heen te manoeuvreren, afgewisseld met leuke onderbrekingen waarbij de Border Collies ons laten zien hoe schijnbaar eenvoudig het kan zijn.

  Een leuk dynamisch en afwisselend programma waarbij iedereen lekker actief meedoet met voor iedereen een leuke herinnering aan het einde van de dag!

  Informatie: http://www.sheepdog-experience.info


 • 23/05/2018 Hele dag | Innovatieve ontwikkelingen op het gebied van economie en ecologie
  Innovatieve ontwikkelingen op het gebied van economie en ecologie

  Donuteconomie en Ministekwonen en nog veel meer.


 • 16/04/2018 18:00 | Inspiratie vanuit de Efteling
  Inspiratie vanuit de Efteling

  Spreker
  Frans Goenee,

  Ladies Business Apeldoorn zoekt inspiratie uit een andere hoek en nodigt Frans Goenee uit om zijn kennis en ervaring met ons te delen. Goenee werkt al 28 jaar voor de Efteling, en is er tegenwoordig ‘Inspiratiemanager’. Bovendien is hij voorzitter van de ondernemersvereniging ‘Shoppen in Kaatsheuvel’. Goenee deelt zijn lessen in beleven en bespreekt de belangrijke rol die het vertellen van een verhaal daarin heeft. Wat kunnen we daarvan leren?