Deel dit bericht

Ieder mens heeft mooie verhalen in zich, en die moeten worden verteld!

Ieder mens heeft mooie verhalen in zich, en die moeten worden verteld!

Maandag 20 februari werden we tijdens de netwerkavond van Ladies Business Apeldoorn getrakteerd op een verhaal over storytelling, door niemand minder dan Freekje Mollema.

Freekje vindt het principe van ‘contact voor contract’, invulling geven aan verbinding met een zakelijke relatie, belangrijk. Maar in plaats van ons het principe uit te leggen aan de hand van een paar sheets en bullets vertelde ze ons een verhaal over een situatie tijdens de eerste jaren van haar werk. Een krachtige en beeldende manier om je boodschap over te brengen.

Met jouw verhaal kun je je onderscheiden van je concurrenten. Met de vaardigheid om het verhaal te vertellen, krijg je uiteindelijk resultaat. Maar hoe ontwikkel je die vaardigheid?

Een presentatie, een beeldende voice over van Freekje en een interactieve werkvorm in groepjes, hebben ons een beeld gegeven hoe je komt tot een verhaal. En aan het eind van de avond heeft een van de ladies haar verhaal gedeeld. Dat was de juiste mindset, in de woorden van Freekje “Feel the fear, and do it anyway”.

Een avond waarin we rijker zijn geworden door het besef wat de kracht van een verhaal is. Welk verhaal heb jij te vertellen?