Deel dit bericht

Corona actie

Corona actie

Onvoorstelbaar: wat staat de wereld ineens op zijn kop. Naast al het verontrustende en verdrietige nieuws ontplooien zich ook prachtige positieve initiatieven, waaronder dat van ons lid Heleen Eising, gynaecoloog in het Gelre ziekenhuis en voorzitter van het geboortenetwerk Apeldoorn en omgeving. Zij vroeg de leden van LBA i.v.m. een tekort wie er mee wilde/kon werken aan het naaien van mondkapjes voor zwangeren en kraamverzorgsters.  Zij ontvangen een kapje met een bemoedigingskaartje.

De reacties waren fantastisch:  Iedereen wilde maar kunnen is natuurlijk ook wat. Een aantal leden die niet handig waren, hebben de vraag in hun netwerk neergelegd en een aantal zijn aan de slag  gegaan met het door Heleen aangeleverde patroon: het paradepaardje onder de mondkapjes ;). Gevoerd en al zodat filters gemakkelijk vervangen kunnen worden en in kekke stofjes, zodat je bijna zelf weer zwanger wilde zijn. Dit mede door Carolien de Oliveira Marreiros die in no time een hele groep dames aan het naaien kreeg buiten LBA om en ook nog een leverancier van stoffen bereid vond zijn stoffen aan het goede doel te doneren. Met als resultaat dat er inmiddels al meer dan 300 kapjes gemaakt zijn.

De coronacrisis zal niet van vandaag op morgen verdwenen zijn dus als er nog mensen (leden of niet-leden) bij willen dragen, dan kan dat uiteraard. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Heleen Eising via h.eising@gelre.nl.